Sojová omáčka Tamari 500ml BIO
Kód: 5421Detailní popis produktu
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů. Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari. Složení: SÓJOVÉ BOBY* 45,5%, voda, mořská sůl 11,8%, destilované Sake* (voda, rýže*,sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Alergeny: sója Výživové údaje na 100ml: energetická hodnota 354kJ/83kcal, tuky 0g z toho nasycené mastné kyseliny 0g, sacharidy 6,5g z toho cukry 0,5g, bílkoviny 14g, sůl 13,14g EAN: 8595016511425Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář