Kombucha násada 150ml
Kód: 1744Detailní popis produktu
Návod na domácí přípravu: násada kombuchy v nálevu, čaj černý nebo zelený - 2g na litr, cukr - 80g na litr. nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou. Postup: 1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30 C 2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl. 3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21-24 C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7-20 dnů. 4. Po odkvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití. 5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít. o dobu kvašení by se nemělo v místnosti kouřit ani být jiné pachy,¨. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. EAN: 8594041070839Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář