Jáhly 1kg BIO
Kód: 5330Detailní popis produktu
Jáhly jsou vyráběny loupáním prosa. Vznikají tak žluté kuličky o průměru asi jeden milimetr. Používají se vařené např. k přípravě jáhelníku (na sladko i na slano), jahelné kaše a jahelných škubánků. Mají vysokou výživovou hodnotu – obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek),vlákninu a vitamíny skupiny B. Po přebrání a před vlastní úpravou je vhodné jáhly propláchnout a spařit horkou vodou, aby se zbavily nahořklé a natrpklé chuti. Vařené či dušené jáhly se také používají jako příloha obdobně jako rýže. Právě rýží byly tradiční jáhly vytlačeny – např. místo jahelníku nastoupil rýžový nákyp (resp. na slano rizoto). Příprava: propláchnuté a spařené jáhly vaříme na mírném ohni pod pokličkou se špetkou soli v poměru s vodou 1:3 cca 40min. Složení: jáhly - proso seté*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1 493kJ/357kcal, tuky 3,9g z toho nasycené mastné kyseliny 0,09g, sacharidy 69g z toho cukry 1,6g, vláknina 3,9g, bílkoviny 11g, sůl 0,01g EAN: 8595016549831Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář